Apricot Blueberry Liqueur (18%)

Producer: Apricot OÜ, Viljandi, Estonia
Price: 50cl bottle 3.95€ (A1000, Estonia)

Apricot is an Estonian alcohol producer situated in city of Viljandi, 100 km south from Tallinn. The company have been established at 2010 and produces quite big selection of strong spirits, liqueurs, soft drinks and syrups.

There is a berry smell and taste in the liqueur, but without seeing the label, you can’t say which berry it is. It taste more black currant than blueberry, even the currant taste is also faint. There is hint of essences and definitely colouring, liqueur do not look real at all. Sugar content is too strong, it hides blueberry weak aroma. There is also vanilla and something else, that can’t be described. I can´t recommend this liqueur to drink pure, it’s too sweet and artificial. With adding some vodka it’s more tolerable but it do not bring any more aromas. For mixings it gives some weird berry taste and sweetness of course. It’s very typical estonian made cheap and crappy liqueur.

64/100


Apricot on virolainen, Viljandin kaupungissa sijaitseva juomavalmistaja. Yhtiö on perustettu vuonna 2010 ja valmistaa hulppean valikoiman vahvoja alkoholeja, likööreitä ja alkoholittomia virvoitusjuomia sekä siirappeja.
Virolaiseen tapaan tuotteiden markkinoinnissa ollaan hyvin maltillisia, eli mitään tietoja tuotteen valmistamisesta ei löydy. Hinnan perusteella voisi olettaa, että tässä mustikkaliköörissä kovinkaan työläästä kypsytysprosessista ei ole kyse. Oletan, että likööri on sekoitettu mustikkamehusta, sokerista, vedestä, pirtusta ja pullotettu samantien.

Hinta: 50cl pullo 3.95€ (A1000, Eesti)

Tuoksu:
Jokin marjainen aromi, kevyt, makeahko tuoksu

Maku:
Makeahko, melko paksu, marjainen (mustaherukka?), vanilja, esanssinen teollinen aromi, hieman kitkerään kääntyvä jälkimaku

Yhteenveto:
Tuoksussa on tunta marjaisaa aromia, kuten myös maussakin, mutta ellei näkisi pullon etikettiä, ei tietäisi varmaksi sanoa että kyseessä on juuri mustikka. Maussa tulee enemmänkin mustaherukka mieleen, vaikka senkään aromi ei tule vahvana esille. Maussa on tunta lievä esanssisuus, myös liköörin väri näyttää keinotekoiselta. Sokeria on karvan verran liian paljon, liiallinen makeus peittää alleen ne heiveröisetkin mustikan aromit jotka ovat tässä olleet. Maussa on tunta vaniljaa ja jotain muuta hieman epämääräistä aromia. Sellaisenaan ei ole juotavaksi kelpaava, vodkalla hieman terästettynä kokonaisuus paranee mutta aromit laimentuvat entisestään. Sekoituksiin tuote ei anna muuta kuin makeutta ja epämääräistä marjaisuutta.

Leave a Reply